Miercuri

16 Martie 2011

Stiri

ŞTIINŢĂ : "Super Luna": pro şi contra 15 mar. 2011, 13:06

Cutremurul devastator din Japonia si valurile tsunami care au lovit mai multe state nu au fost provocate de apropierea lunii de Pamânt! Este afirmaţia specialistului american, geologul John Bellini publicată pe site-ul Space ce aparţine NASA. Luna va atinge cel mai aproape punct de Pamânt abia pe 19 martie 2011. Atunci va fi şi lună plină.

Foto : pasionatdeastronomie.blogspot.com

Seismologii, nu au gasit dovezi care să arate ca Luna este vinovată de aceasta tragedie care a lovit Japonia. Cea mai bună dovadă că Luna nu a provocat acest cutremur de 8,9 grade este aceea ca totul s-a întâmplat cu opt zile înainte de data la care satelitul nostru natural va fi cel mai aproape de Pamânt. Ba mai mult, a trecut aproape o saptămână de când a fost luna plină,un alt moment important ce nu coincide.

Există totuşi o mică influenţă asupra plăcilor tectonice. Luna plină şi alinierea cu Soarele influenţează mareele si exercită mai multă presiune asupra plăcilor tectonice. Nu este posibil, aşadar, ca Luna să fi produs un cutremur atât de mare, mai ales că, la momentul producerii cutremurului, ea nu era aliniată cu Soarele.

Taguri: luna plina, japonia, cutremur

Trimite prin: